Hier kun je alles lezen over mij!

 

 

 

 

 

 

 

 

                   

                                                                         BIOGRAFIE

 

Hoi, hallo allemaal, ik ben Miona v.d. Wiel, geboren op 24 november 1998 en woon in Drunen bij mijn papa Marcel en mama Monique en mijn broer Moreno van 15, hij voetbalt bij RKDVC in Drunen.

Toen ik 5 jaar was ben ik begonnen met de kleutergym bij SHJ-Drunen, maar na 2 maanden mocht ik al over naar de Jong Talentengroep dit ging zo goed dat mijn trainsters Krista en Barbara zeiden dat ik ook nog eens met de A- selectie mocht meetrainen en als pre-pre instappertje was dit mijn eerste vriendschappelijke wedstrijdseizoen (zie uitslagen 2004/2005). Mijn hoofdtrainster Krista Merkx liet merken dat ik meer kon dan 3e of 4e divisie. Ik ben in maart 2005 ook nog eens bij Prins Hendrik in Vught gaan trainen ,onder leiding van Susan Vorstenbosch en Wouter de Leur. Dit was het echte turnen wat ik graag wilde.

Seizoen 2005/2006 heb ik de overstap naar Prins Hendrik gemaakt en met veel plezier. Dit seizoen had ik als pre instap geen wedstrijden en trainde 9 uur per week.

Seizoen 2006/2007 zijn we met de hele groep plus trainers overgestapt naar STW Alianza(Waalwijk). Mijn hoofdtrainster was Karin v.d. Water en verder kreeg ik les van Susan, Wouter, Miranda, Liesbeth, Inge en Fannie. Ik ging met 12.5 trainingsuren eerste divisie, nivo 8 doen en hoop dit seizoen met veel plezier veel te leren. Dit seizoen heb ik 6 medailles gehaald, 4 brons en 2 zilver. Volgend seizoen ga ik voor een gouden medaille.

Seizoen 2007/2008 ik doe dit seizoen Eerste divisie pupil 1 nivo 7. Dit seizoen heb ik redelijk geturnd en heb twee medailles gehaald. Ik heb dit seizoen veel last van mijn hieltje gehad , het was dus een seizoen met up en downs. Ik heb besloten te stoppen met turnen en ga naar de vakantie op TRAMPOLINE SPRINGEN.

Seizoen 2008/2009; Trampoline springen bij Flikflak in Den Bosch. Ik train dit seizoen 4 keer 2,5 uur in het totaal 10 uur per week en ik kom uit in de jeugdmeisjes C klasse. Dit was voor mij een goed seizoen, in totaal heb ik 5 medailles gehaald, 3 goud, 1 zilver en 1 keer brons. Individueel heb ik de NK finale in Ahoy Rotterdam met 0,2 punten verschil net NIET gehaald. Synchroon heb ik samen met mijn maatje Naomi met 3 keer goud wel gehaald. Helaas heb ik me ernstig geblesseerd in de week voor het NK in Ahoy. Enkelbanden opgerekt ( gescheurd) en kapsel stuk, nu revalideren en volgend seizoen sterk terug komen.

Seizoen 2009/2010; Dit wordt een seizoen met internationale wedstrijden. Ik ga uitkomen in de klasse jeugd meisjes B. Mijn synchroon partner is dit seizoen Manouk Keurentjes. Ik ben samen met Manouk Keurentjes NEDERLANDS KAMPIOEN SYNCHROON SPRINGEN geworden en individueel ben in 3e geworden een TOP seizoen dus.

Ik heb dit seizoen 3x goud, 1x zilver en 2x brons gehaald.

Seizoen 2010/2011;, Ik ben toegelaten tot de ORANJE JONG TALENT SELECTIE en we trainen ook een keer per week met de selectie in Den Bosch.  Ik ga dit seizoen uitkomen in de klasse jeugd meisjes A., mijn synchroon maatje is Savannah Deckers  . Dit seizoen maar een paar wedstrijden gesprongen, ik ben samen met Savannah Distriktkampioen in de A-klasse geworden. hierna was zowel voor mij als voor Savannah het trampoline siesoen voorbij. Savannah werd aangereden door een busje terwijl zij achterop een scooter zat en brak haar voet en had een operatie nodig en ik deed mee met de FLOWER CUP en viel helemaal verkeerd . Daarna begon voor mij de ellende, alles wat ik wilde springen ging niet meer wilde ik een salto springen begon ik te schroeven , ik was dus helemaal de weg kwijt. Ik heb dit seizoen geen wedstrijden meer kunnen springen, en ben minder gaan trainen en heb veel hulp gehad van mijn MENTAL COACH Uke Draisma ook hebben de trainers het vertrouwen in mij niet verloren en we doen er alles aan om op een leuke manier terug te komen op nivo.

Seizoen 2011/2012; Na een moeilijke start ben ik er weer helemaal bovenop gekomen en ga toch weer in de A-klasse jeugd meisjes springen en zit niet meer in de OJTS selectie. Zie bij nieuws hoe dit seizoen verloopt. Ik heb me geplaatst voor het NK 2012 in Ahoy en ben 4e geworden in de TOPSPORT JEUGD MEISJES A. al met al best een goed seizoen gedraaid, alleen wel met veel blessures. Ik heb een Cyste in mijn enkel  en we hopen dat deze nu met een rust periode van 5 weken kleiner word of geheel verdwijnt.

Seizoen 2012/2013; Ik kom uit in de TOPSPORT A-KLASSE JUNIOREN. Mijn sychroon partner dit seizoen is Savannah Decker uit Den Bosch.  Savannah en ik zijn met synchroon springen NEDERLANDS KAMPIOEN EN DISTRICKKAMPIOEN ZUID 2013 geworden. Ik heb me zowel individueel als synchroon geplaatst  voor de WAGC (Junioren wereld kampioenschappen) in Sofia Bulgarije deze word gehouden in November dus daar ga in na de vakantie hard voor trainen. Dit seizoen heb ik 2 gouden , 2 zilveren en 1 bronzen medailles gehaald.

Seizoen 2013/2014; Ik kom uit in de TOPSPORT A-KLASSE en ben 2e jaars junior. Dit word een spannend seizoen met daarin het WAGC in Sofia Bulgarije.